2006

2006.12.31 GOTT NYTT ÅR!!!

GOTT NYTT ÅR på Er alla Vänner, Valpköpare och Kunder.
Glädjs åt varenda ny dag, livet går inte i repris.

 

2006.12.23-25 JULEN I TREKANTEN

Julen förflöt lugnt och skönt. Dagen innan julafton kom Chabo och Vivaldi med familjer och hälsade på oss. Tack för julklapparna.

Juldagen kom Kingen med familj och hälsade på, jättekul och tack för julblomman. Tack för att ni vill komma hit och hälsa på med valparna är väldigt uppskattat, ni är alltid välkomna.

 

2006.12.16 TRÄNING I TORPSBRUK & OLYCKA IGEN!

Idag har jag varit i Torpsbruk hos Birgitta o Janne Viberg, där var även Katarina och Åsa.

Vi tränade unghundarna först lite lydnad och några markeringar. Sedan Körde vi dom lite äldre hundarna, vi hade Bumper Boy och kastade med, och hundarna gjorde riktiga bra dirigeringar, ibland bara funkar allting.

Happy skulle gå på sin andra dirigering, och stormade fram som hon alltid gör, fast nu rätt in i en taggtråd och voltade. Det såg riktigt otäckt ut och ludd från Happy satt kvar på taggtråden. Benet gick det hål i, det rann rikligt med blod från benet. Birgitta snörade åt över såret medans jag sprang iväg till bilen och hämtade förbandslådan. Sedan fick vi agera veterinärstation och sätta tryckbandage på Happy, och hon fick tyvärr finna sig i , att dagens träning tog tog ett snabbt slut.

Vi grillade givetvis det ingår ju i Vegby träningarna.

Tack alla för en trevlig dag, och för teamarbetet när olyckan var framme.

<BILDER FRÅN DAGEN>
 

 

2006.12.08 IGL CHAMPIONSHIP

EN golden vann IGL Championship på Ampton. Inte sedan 1982 har en golden vunnit, verkligen på tiden. GRATTIS säger vi, och alla goldenfolk var stolta!!!!!

Familjebild på stolt fader M.J Wright, sonen A. Wright och fina GBFTCH Marcus Maybe Of Wadesmill.

 

2006.12.06 KONDOLEANSER

Våra tankar går till Funnys syster Moormans Balblair, och Tessie kallad som inte längre finns bland oss.

En alldeles för ung hund fick sluta sina dagar, och vi håller med matte Ann-Christin Hovolds ord: Hon var för god för denna värld.

 

2006.12.04 - 2006.12.10 SEMESTER & TRÄNING

Vi har hunnit med att träna hund, nu kan man väl snart träna året runt.

Sven har skjutit ett vildsvin på 101 kg.

Vi har haft äran att få ha en Nordisk Vinnare här, Birgitta Staflund- Vibergs Skipper, och Pete o Grynet medans dom var i England på Championship. Det kändes lite Engelskt här hemma också, med dimma, fukt och regn och alla hundarna som sprang över fälten på rastningsrundorna. Det är verkligen härligt att se alla hundarna sträcka ut över fälten, och leka "vem springer snabbast". Är det semester så är det, är matte o husse Staflund- Viberg lediga så tyckte vi att det gällde hela familjen.

Vi har varit på minisemester i Stockholm, ätit alldeles FÖR mycket, och gjort av med pengar, det finns mycket kul att handla i Storstan. Vi råkade hitta en Barbour affär, hjälp vad fina kläder och väskor dom har. Det blev en kasse därifrån med. Vi var på Spa, på Sturebadet. Vi var också ute på Älvsjö Mässan och tittade på hundutställningen, var tvungen att få se lite hund. Där träffade vi känningar från jakten, tänk vad världen är liten ibland.

Tack B-G för att du tog hand om allt här hemma, så vi kom iväg. (Första gången på 11 år utan hundarna) Hoppas att du inte blev avskräckt, 8 hundar inne, ett Hundpensionat, och en ladugård med ungdjur.

Till helgen väntar, jakt för Sven, Funny och Yippie, och träning i Torpsbruk för Happy, Dottie , Tilda och Marina.

Hund, är verkligen kul!!!!!

 

2006.11.19 VALPTRÄFF!

Idag har vi haft valpträff, alla utan Birka från Norge kom ( vilket man förstår när dom har 130 mil enkel resa hit). Tony Lyven och hans son Knut hade kört ner från Mölndal för att få träffa alla valpar och ägare.

Vi började med att gå lite lydnad, lite kontakt övningar, och slalom mellan varandra, där gällde det att jobba med kontakten. Alla fick testa att apportera en dummy och en gräsand och sedan hade Tony lagt ut en vindmarkering som alla fick testa på.

Det var härligt att se alla valparna igen, och dom löste sina uppgifter jättebra. Ni har varit duktiga med valparna!!

Efter träningen så bjöd vi på korv med bröd, kaffe, kakor och glögg som vi värmde på elden. Tur med vädret hade vi också solen sken på oss. Det smakar så gott med fika ute i naturen.

Tony visade upp ett uppletande med Castor för oss, så enkelt det kan se ut när ett proffs jobbar. Verkligen snyggt jobbat.

Tack alla valpköpare för att ni är så duktiga med era hundar, var jättekul att se er igen och vilket arbete ni har gjort med dom. Tack mamma och pappa för hjälpen med fikat!!

<BILDER FRÅN DAGEN>

 

2006.11.13 Happy opererad!!

Jag tog min vanliga morgonpromenad på måndagen, det var så härligt väder, solen sken och hundarna for fram som tokstollar. Gick och tänkte för mig själv att vilken underbar dag solen skiner, hundarna pigga och glada kan dagen börja bättre?

Hann väl inte mer än sätta mig för att äta frukost, när vi hörde att Happy började stöna och låta konstigt, sedan försökte hon kräkas men det kom inget ting hur hon än försökte. Vi såg snabbt att det här såg INTE bra ut. Ett snabbt samtal till Kalmar Djursjukhus. Jeanette sa, kom in direkt efter min beskrivning.

Väl inne på Djursjukhuset blev Happy snabbt sämre och smärtorna tilltog betydligt. Gång på gång försökte hon kräkas, men inget kom. Vi röntgade och gav henne kontrastmedel. Såg att magsäcken var rejält utspänd, mycket gas och något som låg där inne, men vad?

Eftersom Happy blev sämre och sämre så beslöts det att öppna henne för att se vad som var orsaken, med tanke på hennes ålder vad det ju inte riskfritt att söva henne, men vi hade inget val. Så vid 15.30 opererades Happy, allt gick bra, och i magen hittades en stor potatis (undra vilken sort om det var en King Edward eller Sava kanske hi hi).

Vad jag var glad när jag fick träffa min härliga super Happy med sin sprudlande vilja till livet. Det var en liten fylle Happy jag mötte, som blev så glad när hon fick se att inte matte hade försvunnit.

Sent på kvällen fick vi ta hem Happy, med oss hem hade vi smärtstillande spruta och telefonnummer till Veterinär som skulle komma hem till oss om det skulle tillstöta något på natten.
Idag Tisdag har vi varit på Djursjukhuset och fått dropp och mer smärtstillande, efter middagen fick vi åka hem igen, var så skönt att få komma hem med en mycket piggare Happy.

Tack Kalmar Djursjukhus, Jeanette, Susanne, Carina, Marie, Mia och alla andra som var inblandade i Happy. Vilket jobb ni gjorde för oss, tack för ett proffsigt jobb, som gjorde att hon finns med oss fortfarande.

Tack alla våra vänner som ringt, sms.at. Det värmde och värmer.

 

2006.10.29 Andjakt i Trekanten

Idag gick vi på kvällssträck på änderna, som vi har här hemma i ån. Det blev en lyckad jakt med många skottchanser. Dottie var med på sin första andjakt, satt lungt vid min sida och följde allt som hände.

Happy var också med och fick apportera, eftersom det har blivit kallare nu så fick hon ha sin neoprenväst. Den är verkligen superbra hon var nästan torr på ryggen och hon håller sig ju varm med den.

Är det någon som är sugen att införskaffa sig en sådan så kommer vi att få hem ett gäng från England i olika storlekar. Hör av er till oss!!

<BILDER FRÅN DAGEN>

 

2006.10.28 Yippie startade Ekl vid Ivösjön

Yippie skulle starta i Ekl idag vid Ivösjön, så även denna morgon ringde klockan tidigt upp och iväg 20 mil. Det blåste kallt när vi kom fram, skönt att vi hade vinterjackorna och mössan med.

Sven och Yippie gick som andra par. Det började med att det kastades en dubbelmarkering som Yippie skulle ta, fast först skulle hans parkamrat Agneta ta en dirigering, sen fick Yippie ta sin dubbel och det gick bra.

Sedan var det ett sök i slånbuske terräng, där fick båda hundarna jobba samtidigt, Yippe var tyvärr lite oeffektiv i söket idag. Sen var det Yippie tur att ta in dirigeringen, och Agneta fick ta dubbeln efter, det gick bra för båda hundarna. Sedan var det en förflyttning till ett närsök, där jobbade båda hundarna snabbt och effektivt och fick hem vilten fort.

Sen en förflyttning ner till vattnet, där fick Yippie börja, det kastades en dubbel, sen sköts det ett skott för vattendirigeringen som skulle tas in före dubbeln, dirigeringen var över en vik på ca 100m den fick dom hem, sen skulle dubbeln hem. Hon löste uppgiften med lite hjälp av Sven. Resultatet av jobbet blev ett 2:a pris.

Emma, Maria och Kingen hade letat sig till provplatsen och fick se mamma Yippe i jobb (tyvärr visade hon inte sin bästa sida just då), det var superkul att få träffa dom. Vi fick se en lugn och trygg Kingen. Emma visade lite vad hon hade lärt in. Bra jobbat Emma, det kommer att gå bra för er.

 

2006.10.23 Reportage på SSRK

SSRK, Smålands sida finns det ett reportage att läsa om vårt jaktprov vi hade den 11 oktober.

 

2006.10.22- 1:a pris till Yippie i Elitklass!!!

Idag har Yippie kammat hem sitt första 1:a pris i elitklass, på jaktprov i Halmstad.

Klockan ringde även denna dag vid 4, man måste väl vara lite knäpp som går upp frivilligt vid denna hemska tid, var lite tyngre att gå upp denna morgon, men man kvicknar ju till så fort man kommit upp. Idag skull vi köra till Halmstad för att Yippie skulle starta på Elit prov.

Det var först en dirigering på land, där det var tvunget att man höll hunden exakt vid punkten så att dom fick vittring då dom hade lagt ner kaninen i ett håll. Den fick hon hem snabbt. Efter det var det en dubbelmarkering på land, där spikade hon båda. Sedan var det en enkel under förflyttningen, sedan var det ett sök, där fick båda hundarna söka samtidigt. Där märkte vi att hon var lite mattare efter gårdagens RM. Hon plockade in vilt efter vilt. Efter det så var det förflyttning ner till vattenarbetet. Yippie fick en vattendirigering på ca 90m när hon hade simmat en 20 meter ut så kastades det jämte en dubbelmarkering för den andra hunden. Ett nej och så ett jaa så tuffade hon på ut mot dirigeringen och spikade den, en stor applåd utbröt vilken härlig känsla. Sedan var det Yippies tur att ta dubbelmarkeringen på vatten, gissa om vi var nervösa, allt det andra hade ju gott så bra. Men hon fick hem dubbelmarkeringen också.

Det blev bara en 1:a för dagen och den fick Yippie. Känns ju extra bra när det bara blev en 1:a.

Vilken härlig helg vi haft, TACK alla som har gratulerat oss det värmer. Som Ingela sa (Happys och Yippies uppfödare) det känns rätt tungt och långt när man börjar vägen mot jaktchampionatet, men nu känns det som vi är på väg...

 

2006.10.21- RETRIEVERMÄSTERSKAPET

Klockan ringde kl. 4 på morgonen, upp och iväg. RM gick ju i närheten av Moheda, så vi hade ju en bit att köra.

Uttagningen gick som ett Working test. Första stationen gick vi 6 hundar samtidigt, det var en dirigering på land, en vattendirigering över en vik, en dubbelmarkering, ett närsök, plus att du skulle vara passiv med hunden med jämna mellanrum, och det blåstes i piperna och skott small med jämna mellanrum. Både Happy och Yippe gick jättebra på denna station, kändes skönt att börja bra.

Nästa station var en Walk up, då gick vi 3 hundar åt gången. En fick börja att dirigera sin hund, jag fick börja att ta in en apport på ett litet sök medan Johan dirigerade sin hund. Happy löste det fort. Sen var det min tur att dirigera Happy över fältet ca 120 meter. Jag hade insett innan att jag skulle ta av mig jackan och därunder hade jag min vita flis, så hon skulle se mig lättare. Det gick faktiskt riktigt bra hon såg och tog tecknen bra, vi har ju märkt att hon har sett lite sämre nu på långa håll. Så vi fick hem den med. Sen var det Sven och Yippies tur att ge sig på den långa dirigeringen, men där blev det lite onödiga blås för att Yippie hade först en egen uppfattning om var den låg, men hon fick ge sig och inse att husse visste faktiskt bättre, var synd för där rök lite poäng och det brukar vara hennes starka sida att vara piplydig.

Sedan förflyttades linjen och vi fick varsin dubbelmarkering, en slängdes framför ett dike och en bakom. Det märktes att många hundar hade svårt att bedöma avståndet där. Happy spikade den första, men den andra hade hon fel uppfattning om så jag fick blåsa lite på henne, och då rök ju poängen. Yippie hade också koll på den första men strulade på den andra, så där blev det lite blås.

Jag var supernöjd med Happy som orkade prestera så bra trots ålder. Det var många som tyckte hon gjorde ett fantastiskt arbete, hon utmärker ju sig med sitt sprudlande arbetsätt. Sven var nöjd med Yippie förutom den sista dirigeringen.

Att vi inte kom vidare till final gör inget, det var ju väldigt bra hundar att slåss mot. Huvudsaken är att man är nöjd.

<BILDER FRÅN DAGEN>

 

2006.10.15 - Skördetider

Sven börjar slå tredje skörden på förmiddagen.

 

2006.10.14 - NM & GRATTIS till Birgitta & Skipper!!!

Grattis Det Svenska laget som VANN det Nordiska Mästerskapen som gick i Norge. Ett särskilt Grattis till Birgitta och Skipper ni är super ihop. (M tränar för Birgitta)

Sverige vann lagtävlan, men dessutom blev vinnare av Nordiska Mästerskapet 2006 - Birgitta Staflund Wiberg och hennes duktiga Skipper. Bästa hund totalt över 2 dagar.

GRATTIS GRATTIS GRATTIS till super ekipaget, vilken prestation.

 

2006.10.13 - Kingen av Källstorp has left the building...

En kviga till föll på morgonen, nu är jakten över för detta året.
 

Idag kom Emma och hämtade Kingen, en duktig tjej som kommer att jobba mycket med honom. Lycka till Emma!!

Mer information om Kingens nya ägare, se valpsidan.

 

2006.10.11 - Jaktprov i Trekanten

Idag har vi anordnat ett särskilt jaktprov här hemma. Det var 9 st startande. Spridda skurar av startande från Gotland, Skara, Flyinge, Öland mm .

Vi vill tacka Janne Wiberg som dömde under dagen. Tack till Josefina som skrev hela dagen och tack även till alla andra som hjälpte till och var funktionärer under dagen. Tack pappa för hjälpen med fikat och hundpassningen.

Grattis till Anette Yngvesson med Duckfinders Little Drummer Boy och Gisela Fuchs med Sea-Cruft Elda som fick 1:a pris

J Ä T T E G R A T T I S ! ! !

<BILDER FRÅN DAGEN>

 

 

2006.10.09 - Älgjakt

Älgjakten är igång, en kviga föll på kvällspasset.

 

2006.10.08 - Artikel på www.ssrksmaland.se

Läs gärna intervjun med oss på http://www.ssrksmaland.se - under Aktuellt/Nyfiken på...

 

2006.10.07 - Bumper Boy  i Moheda

Vaknade och hörde att regnet öste ner, och vi som skulle till Birgitta och Janne Wiberg i Moheda. Träna hundarna med Bumper Boy och grilla korv. Men det finns ju inget dåligt väder bara dåliga kläder.

Vi packade in hundar och regnkläder och begav oss till ett regnit Vegby. Vi har två fyrskjutare och Janne och Birgitta en, så dom ställdes ut i terrängen på väl valda platser och sen gick vi på linje, det kvackades och for iväg Bumprar lite överallt som hundarna fick hämta, tror hundarna tyckte det var lika roligt som vi, vad kul man kan ha med saker som låter och far iväg.

Vi grillade korv i ösregn, Birgitta sa - Det blir snart bättre, å tänka sig solen började titta fram igen. När vi var mätta och belåtna så laddade vi om Bumper Boyerna igen och fortsatte det blev en riktig genomkörare för hundarna, och vi var nog alla nöjda med våra prestationer. Vi märkte också att det inte alltid är så lätt att bedömma avstånd till en makering, bra att ha med sig i minnet.

Kingen och Tilda var med hela dagen, det var deras första lite längre utflykt, men det funkade jättebra. Dom blev väl mottagna av den Belgiska Prinsessan Foxie som visade dom runt på Vegby.

Tack Janne och Birgitta för en toppen rolig dag, i November kommer linjen att gå i Källstorp.

Behöver jag berätta att vi alla stora som små i Familjen Ludvigsson somnade så fort huvudet träffade kudden.  

<BILDER FRÅN DAGEN>